Ιαν/2018
10

Τα Τμήματα Μαθηματικών και Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργάνωσε διάλεξη του Δρ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, με θέμα:

 Τεχνητή Νοημοσύνη: Tο μέλλον τώρα;

που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, στις 18:00, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία, χωρίς προαπαιτούμενες τεχνικές γνώσεις για το κοινό, εστιάζει στην πρόσφατη έκρηξη στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και τις επιστημονικές, ηθικές και φιλοσοφικές προκλήσεις που έχουν προκύψει από την έκρηξη αυτή.

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή

 

 

Ιαν/2018
8

Στα πλαίσια του μαθήματος «Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Κινδύνων» τη Δευτέρα 8/1/2018 , προσκλήθηκε ο κ. Καλφάογλου Φαίδων από την Τράπεζα της Ελλάδος , να δώσει διάλεξη με θέμα «Νέες προκλήσεις στη διαχείριση κινδύνων».

Οκτ/2017
5

Στο πλαίσιο της έναρξης του νέου κύκλου σπουδών του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Πληροφορική και Διοίκηση» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση -συζήτηση για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Προσκεκλημένη Ομιλήτρια είναι η απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, κα Lilia Ziamou, Associate Professor at Baruch College, The City University of New York.
Τίτλος της ομιλίας-συζήτησης Smash all Boundaries! Deny whatever your eyes see.” (Nikos Kazantzakis) Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Σαράντης Ζαφειρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/10/2017, στις 6.30 στην Αίθουσα 1 του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Ιούν/2016
2

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών της εκδήλωσης «το Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» έχουν αναρτηθεί στο παρακάτω link:

http://www.titan.gr/el/graduateforum/

Μαΐ/2016
30

info-96x96Το Εnnovation αποτελεί έναν διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Στόχος του είναι να αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο διαγωνισμός ακολουθεί τρεις φάσεις:
Business Idea Submission (οι ομάδες φοιτητών και ερευνητών καλούνται να υποβάλουν την περιγραφή της επιχειρηματικής τους ιδέας μέσα σε 1-3 σελίδες) – 10 Ιουνίου 2016
Business Model/ Prototype Submission (οι ομάδες με τις πιο καινοτομικές ιδέες καλούνται να υποβάλουν ένα αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και ένα prototype ή mockup) – 15 Ιουλίου 2016
Final Presentation (οι ομάδες με τα πιο καινοτόμα prototypes και ολοκληρωμένα επιχειρηματικά μοντέλα καλούνται να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών) – Σεπτέμβριος 2016
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 2 έως 5 ατόμων/μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές
Υποβολή αιτήσεων έως 10 Ιουνίου
εδώ!